Wet voor evenwichtiger man-vrouwverhouding in top bedrijfsleven

orange-corner-2-001

Vragen?

Leg de casus voor aan een van onze gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten.

Samenvatting

In september 2021 heeft de Eerste Kamer de ‘Wet Evenwichtiger verhouding van zetels tussen mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen’, kortweg Wet ingroeiquotum en streefcijfers, bekrachtigd. Deze wet heeft tot doel een evenwichtiger verhouding tussen mannen en vrouwen in de top en subtop van grote vennootschappen te realiseren. De regering stelt dat diversiteit in het werknemersbestand, zeker ook in de top, bedrijven betere besluiten en bedrijfsresultaten kan opleveren. De wet treedt naar verwachting op 1 januari 2022 in werking.
Geschreven door:

Eric van Dam

+31 (0)6 101 72 222

evd@clintlittler.com

Grote vennootschappen

De Wet ingroeiquotum en streefcijfers gaat gelden voor beursgenoteerde vennootschappen en zogenaamde ‘grote’ vennootschappen. Dat zijn vennootschappen waarvan de jaarrekening op twee opeenvolgende balansdata voldoet aan ten minste twee van de volgende criteria:

  1. de waarde van de activa bedraagt meer dan € 20 miljoen;
  2. de netto-omzet is meer dan € 40 miljoen; en
  3. het gemiddeld aantal werknemers is 250 of meer.

Vrouwenquotum

Voor beursgenoteerde bedrijven gaat een ingroeiquotum, ook wel ‘vrouwenquotum’ genoemd, gelden voor de samenstelling van de raad van commissarissen (“RvC”). Dit quotum verplicht beursvennootschappen bij RvC-benoemingen ervoor te zorgen dat ten minste een derde van de RvC-leden man, en ten minste een derde vrouw, is. Zolang dit quotum niet is bereikt, kan een persoon wiens benoeming de man-vrouwverhouding niet evenwichtiger zou maken, niet worden benoemd. De benoeming is dan nietig en de vacature blijft onvervuld.

Indien het aantal RvC-leden niet door drie deelbaar is, wordt het naastgelegen hogere getal dat wel door drie deelbaar is in aanmerking genomen voor de vaststelling van de man-vrouwverhouding.

Juridische uitdaging of HR vraagstuk?

CLINT | Littler zorgt voor heldere oplossingen. Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.

Streefcijfers

Ook verplicht de Wet ingroeiquotum en streefcijfers alle grote vennootschappen “passende en ambitieuze doelen in de vorm van een streefcijfer” vast te stellen om de man-vrouwverhouding in het bestuur, de RvC en hogere leidinggevende functies, evenwichtiger te maken. Bestaan bestuur en RvC uit één persoon, dan kan de vennootschap een streefcijfer vaststellen voor beide organen gezamenlijk. Deze doelen dient de vennootschap vast te leggen in een plan van aanpak.

Jaarlijks binnen tien maanden na afloop van het boekjaar, dient de vennootschap aan de SER te rapporteren over (i) het aantal mannen en vrouwen dat aan het eind van het boekjaar deel uitmaakt van bestuur, RvC en hogere functies; (ii) de streefcijfers; en (iii) het plan van aanpak. Mocht één of meer doelen niet zijn bereikt, dan dient de vennootschap de redenen daarvoor op te geven.

Enquête Sociaal-Economische Raad

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft recent een enquête uitgevoerd onder de ruim 5.000 grootste vennootschappen en circa 100 beursgenoten bedrijven die aan de Wet ingroeiquotum en streefcijfers moeten voldoen. Uit deze enquête blijkt dat 80% van de bedrijven wel op de hoogte is van het vrouwenquotum voor de RvC, maar met de bekendheid met de streefcijfers verplichting is het minder gesteld: slechts ongeveer de helft van de vennootschappen is hiermee bekend en als gevolg daarvan is nog niet één op de vijf vennootschappen begonnen met de voorbereidingen.

De SER gaat bedrijven ondersteunen bij het realiseren van hun diversiteitsplannen en streefcijfers uit de Wet ingroeiquotum en streefcijfers. “Er staat een database klaar vol met vrouwen met bestuurservaring. De SER bouwt aan een diversiteitsportaal, een website waar de streefcijfers en plannen van aanpak van bedrijven zichtbaar zijn voor iedereen en waar kennis wordt gedeeld en tools beschikbaar zijn voor de realisatie van meer diversiteit.”, aldus SER-voorzitter Mariëtte Hamer.

Juridisch advies nodig?

Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators. 

Jaarlijkse publicatie

De SER zal de gerapporteerde gegevens per bedrijf namelijk jaarlijks op een vast tijdstip publiceren. Nu diversiteit en inclusie een steeds prominentere rol speelt binnen het bedrijfsleven, en ook (potentiële) klanten en sollicitanten dit laten meewegen in hun keuze voor een bedrijf, doen beursvennootschappen en grote vennootschappen er goed aan het vrouwenquotum en de streefcijfers op hun agenda te zetten.

orange-corner-2-004

Over de auteur

Eric van Dam

+31 (0)6 101 72 222

evd@clintlittler.com

Laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Bekijk alle artikelen op onze blog.

Plan een adviesgesprek.

orange-corner-2-002
orange-round-corner-2-002

Een second opinion nodig? Of sparren over een casus? Kom in contact met een van onze arbeidsrecht advocaten of mediators.